1. Home
  2. Expertisecentrum
  3. Carrière management

4 signalen dat het tijd is om van job te veranderen.

SD Worx Professionals - blog - wanneer veranderen van baan

Wel of niet van job veranderen is altijd een onzekere beslissing.

 

Het is nooit goed voor je om vast te zitten in een job die je lange tijd niet tevredenstelt. Maar het kan eng zijn om een vertrouwde werkgever te verlaten voor een nieuwe job. Hoe dan ook, het is een grote sprong in het onbekende, en zeker zonder een concreet plan. Hoe voel je je als je wakker wordt op een nieuwe werkdag? Ben je gemotiveerd? Of denk je dat het geen zin meer heeft? Soms is het hoog tijd om rond te kijken en van job te veranderen. Het nemen van deze beslissing is een moeilijk en onzeker proces... Maar wat zijn dan de tekenen die je moet herkennen om je te helpen een beslissing te nemen? Hier zijn er vier.

 

1. Je groeit niet en je hebt geen zin meer

We hebben allemaal wel eens dagen dat het niet goed gaat, maar wat als het elke dag zo is? Dan weet je dat het fout zit. Je kan niet productief zijn als je niet meer gemotiveerd ben. Het leven is te kort om jezelf elke dag uit bed te sleuren voor een job die je niet leuk vindt. Het is tijd om actie te ondernemen en te kijken wat er op de werkvloer ligt. Bovendien, als je niets nieuws leert op je werk, voelt het als een routine en word je helemaal niet meer uitgedaagd. Te lang in een job blijven zonder vooruitgang te boeken, kan niet alleen demotiverend zijn, het kan er ook voor zorgen dat toekomstige werkgevers denken dat je niet verder kan komen. Zie je simpelweg geen vooruitgang en heb je geen motivatie meer? Rinkelen de alarmbellen al? Dan is het misschien tijd om ergens anders te gaan werken.

 

2. Je krijgt niet het juiste loon

Je bent een harde werker en je levert altijd een goed resultaat op, maar je salaris schiet daarin net tekort? Als je het gevoel hebt dat je niet krijgt wat je verdient, is het tijd om rond te kijken. SD Worx heeft talrijke vacatures in verschillende functies met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

 

3. Je voelt je niet (meer) op je plaats

Je thuis voelen bij je team en/of bedrijf is belangrijker dan je misschien denkt. Als je je niet op je plek voelt, word je erg ongelukkig. Sterker nog, je voelt je altijd een buitenstaander, zelfs als je moeite zou doen om goed over te komen in het team. Soms, hoe hard je ook je best doet, lijkt het alsof je niet op één lijn zit met je manager of collega's. Je hebt het gevoel dat je gewoon niet meer geïntegreerd bent in de bedrijfscultuur. Ook hier is het tijd te overwegen om over te stappen naar een nieuwe job. 

 

4. Je leest dit artikel

Is dit niet het beste teken dat je op zoek bent naar vernieuwing? Vragen stellen over je beroepsleven is gezond en noodzakelijk. Ben je hier uit nieuwsgierigheid of om bevestiging te krijgen? Een laatste advies voor jou: je hebt niets te verliezen door het te proberen. Ben je verleid door een vacature? Wat riskeer je door te solliciteren? Probeer het eens! 

Herken jij jezelf hierin? Welke van bovenstaande signalen vang je op bij jezelf en welke andere signalen vertoon je nog? Vind je ook dat het tijd is voor een andere job? Waag de sprong en bekijk onze talrijke vacatures of contacteer één van onze experts. Wij horen graag van jou!

Contacteer ons