1. Home
 2. Expertisecentrum
 3. Carrière management

Hoe zorg je ervoor dat je vaardigheden opvallen op je cv?

SD Worx Professionals - blog - hoe maak je een aantrekkelijk cv

Hoe zorg je ervoor dat je vaardigheden opvallen op je cv?

 

Je bent op zoek naar een nieuwe job en je hebt een mooie vacature gevonden die perfect bij je past. Dan heb je zeker één ding nodig: een cv. Maar recruiters ontvangen vaak honderden sollicitaties. Daarom is het belangrijk om je cv te laten opvallen. Hoe laat je jouw talent zien? Hoe zorg je ervoor dat jij opvalt in de menigte? We geven je enkele eenvoudige tips om je cv te laten opvallen.

 

Kies een goede titel en een beschrijving voor jezelf

Laat je cv opvallen met een duidelijk titel, wat je te bieden hebt of wat je sterke punten zijn. Onder de titel schrijf je een korte introductie over wie je bent. In deze introductie moet je in een paar zinnen je belangrijkste vaardigheden, doelen, passies en waarnaar je op zoek bent benadrukken. Vergeet niet om de belangrijkste relevante zoekwoorden te gebruiken. Sommige bedrijven kunnen namelijk een filtersysteem gebruiken voor de eerste selectie. Dit systeem heeft een zoekfunctie die onder andere filtert op woorden uit functiebeschrijvingen.

 

Laat zien wie je bent

Kennis is één ding, maar je persoonlijkheid is nog belangrijker. Misschien heb je nog niet alle vaardigheden die nodig zijn voor de job, maar die kan je leren. Maar de manier waarop je je gedraagt, hoe je omgaat met andere mensen, dat is wie je bent. Werkgevers kiezen vaak liever iemand die bij hun waarden en bedrijfscultuur past, maar nog wat opleiding nodig heeft, dan andersom. Dus presenteer je ware persoonlijkheid goed.

 

Pas je cv aan bij diverse sollicitaties

Om echt kans te maken op je droomjob, moet je je cv afstemmen op de relevantie van de job. Zo kun je jouw cv perfect afstemmen op de functieomschrijving en, geloof ons, het is de investering uiteindelijk waard! Toon je hechte band met het bedrijf of de functie. Je solliciteert niet voor niets bij dat bedrijf of die bepaalde functie. Laat hen ook weten waarom! Zo toon je dat je het bedrijf en de job hebt leren kennen en dat je echt gemotiveerd bent.

 

Schrijf over je prestaties en ervaringen voor een extra boost

Dit is niet het moment om nederig te zijn. Laat zien wat je hebt bereikt en dat jouw tijd is gekomen om een grotere uitdaging aan te gaan. Beschrijf ook duidelijk jouw competenties, de verantwoordelijkheden die elke functie met zich heeft meegebracht en rangschik je loopbaan chronologisch van heden tot verleden. Het is belangrijk om je vaardigheden en deskundigheid te benadrukken. Je hebt dit werk niet altijd gedaan? Dat is niet erg, maar misschien heb je vaardigheden ontwikkeld die ook nuttig kunnen zijn voor de job waarvoor je solliciteert. Vermeld die dus zeker!

 

Irrelevante informatie weglaten is nodig voor een opvallende cv

Laat je cv opvallen met eenvoud; weten wat je moet weglaten is ook belangrijk. Je denkt misschien dat het een goed idee is om zoveel mogelijk informatie op te schrijven, maar deze aanpak kan ook in jouw nadeel werken. Door irrelevante prestaties toe te voegen, kan het de indruk opwekken bij je potentiële werkgever dat je niet begrijpt waarnaar ze op zoek zijn.

 

Is jouw cv opvallend? Dubbelchecken kan nooit kwaad!

Check voor jezelf alles na. Staat alles erin? Je persoonlijke gegevens, je werkervaring? Is alle irrelevante informatie geschrapt? Check check check! Onderstaande checklist kan je hierbij helpen:

 • Probeer alles op één A4 te zetten. Mocht dat niet lukken, maak dan een overzichtelijke verdeling over meerdere pagina’s
 • Gebruik een e-mailadres met een professionele naam
 • Gebruik hyperlinks in je cv om te verwijzen naar jouw blog of sociale mediakanalen
 • Houd het eenvoudig en kort
 • Blijf zakelijk
 • Onderscheid jouw cv visueel met verschillende kleuren
 • Controleer het lettertype
 • Print jouw cv uit voor een eindinspectie. Op papier zie je vaak sneller fouten.
 • Laat altijd iemand anders jouw cv controleren. Vaak zien anderen nog kleine foutjes waarop jij zelf niet meer hebt gelet.

Denk je dat je klaar bent om te solliciteren met jouw opvallende cv? Bekijk gerust onze vacatures en stuur ons jouw cv.

Bekijk alle vacatures